Vem är jag?

Jag som driver MaXXaT med hund heter Mariana Andersson men kallas alltid för Majja och är 40 år.
Är uppvuxen i Tvååker och bor i Tvååker tillsammans med min sambo och våra två barn. I grunden är jag utbildad förskollärare och till vardags jobbar jag på en grundskola i Varberg och vid sidan av det driver jag företaget
MaXXaT med hund.
Jag är utbildad och diplomerad hundinstruktör, utbildad och godkänd NoseWork instruktör, utbildad och godkänd
MIXXA instruktör, utbildad och godkänd hoopersinstruktör, utbildad och diplomerad balansbollsinstruktör, utbildad och diplomerad berikningsinstruktör samt utbildad och diplomerad Hunspsykolog/beteendeutredare. Jag är också H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare.

Mitt stora intresse har alltid varit djur och jag är uppvuxen med både hund, katt, kanin, häst, grisar och höns. Så jag har alltid varit omringad av djur och om inte så har jag alltid sökt upp djurens närvaro. De hundraser vi hade när jag var liten var schäfer och cockerspaniel och även blandras - schäfer/bordercollie.

Min första egna hund var en blandras (cockerspaniel, cavalier king charles spaniel, tervuer och engelsk setter) som hette Max. Tillsammans gjorde vi det mesta, vi gick alla grundkurser såsom valpkurs, unghundskurs, vardagslydnad, tävlingslydnad och vi gick även agility, freestyle, rallylydnad och nosework tillsammans. Och vi tränade en hel del på hemmaplan och vi provade även på att tävla i lydnad. Max finns tyvärr ej mer hos oss men det är tack vare honom som mitt stora intresse för hund väcktes och även namnet MaXXaT är en hyllning till honom.
Hos oss lever nu Kingston - Kennel Moonstruck´s "Att veta hut" som är en welsh springer spaniel på 6 år och vi tränar det mesta såsom nosework, hoopers, balansboll och Mixxa. Vi har även provat på personsök, personspår och agility.

 

För mig som instruktör är det viktigt att se individen, både hos hund och ägare. Vad är det för behov hunden har och vad har ägaren för önskemål och utefter det ta fram de rätta "verktygen" för att hund och ägare ska utvecklas och lyckas tillsammans. Jag jobbar med -och står för den positiva inlärningen när det gäller hundträning. Vi kommer längre med vår träning om vi arbetar positivt med våra hundar och om vi vet hur de lär sig och fungerar. Jag står för belöningsbaserad hundträning och jag står för att man behandlar sina djur med kärlek och respekt. Jag är utbildad inom den senaste forskningen om hund och jag försöker hela tiden vidareutbilda mig inom hundyrket, allt för att hålla mig uppdaterad och för att det är så kul att lära sig mer om sitt favoritämne - hund.

Jag är en positiv person som har nära till skrattet, en driven person med ett stort engagemang som försöker se lösningarna istället för bara problemet.
För mig är det viktigt att alla känner sig välkomna och jag vill att det ska kännas lärorikt och roligt att gå kurs hos mig. För mig är det betydelsefullt att Ni får med Er lärorika övningar och tips som Ni känner att Ni har nytta av i Ert liv tillsammans med Er hund.


Varmt välkomna att gå kurs hos mig!