Vem är jag?

Jag som driver M a X X a T med hund heter Mariana Andersson men kallas alltid för Majja och är 37 år.
Är uppvuxen i Tvååker och bor i Tvååker tillsammans med min sambo och våra två barn. I grunden är jag utbildad förskollärare och till vardags jobbar jag på en grundsskola i Varberg och vid sidan av det driver jag företaget M a X X a T med hund.
Jag är utbildad och diplomerad hundinstruktör, utbildad och godkänd NoseWork instruktör och utbildad och godkänd
M I X X A instruktör samt diplomerad balansbollsintruktör och utbildad och diplomerad Hunspsykolog/beteendeutredare. Jag är också H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare.

Mitt stora intresse har alltid varit djur och jag är uppvuxen med både hund, katt, kanin och häst även grisar och höns. Så jag har alltid varit omringad av djur och om inte så har jag alltid sökt upp djurens närvaro. De hundraser vi hade när jag var liten var schäfer och cockerspaniel och även blandras - schäfer/bordercollie.

Min första egna hund var en blandras (cockerspaniel, cavalier king charles spaniel, tervuer och engelsk setter) som hette Max. Tillsammans gjorde vi det mesta, vi gick alla grundkurser såsom valpkurs, unghundskurs, vardagslydnad, tävlingslydnad och vi gick även agility, freestyle, rallylydnad och nosework tillsammans. Och vi tränade en hel del på hemmaplan och vi provade även på att tävla i lydnad.
Tyvärr så insjuknade Max i en tumör och fick somna in den 13 september 2016, han skulle blivit 12 år i januari 2017. Det är en oerhört smärtsam sorg att förlora en kär familjemedlem men han finns alltid i våra hjärtan.
Den 6 juni 2017 fick vi hem vår nye familjemedlem Kingston - Kennel Moonstruck´s "Att veta hut" som är en welsh springer spaniel.

 

För mig som instruktör är det viktigt att se individen, både hos hund och ägare. Vad är det för behov hunden har och vad har ägaren för önskemål och utefter det ta fram de rätta "verktygen" för att hund och ägare ska utvecklas och lyckas tillsammans. Jag jobbar med -och står för den positiva inlärningen när det gäller hundträning. Vi kommer längre med vår träning om vi arbetar positivt med våra hundar och om vi vet hur de lär sig och fungerar. Jag står för belöningsbaserad hundträning och jag står för att man behandlar sina djur med kärlek och respekt.

Jag är en positiv person som har nära till skrattet, en driven person med ett stort engagemang som försöker se lösningarna istället för bara problemet.
För mig är det viktigt att alla känner sig välkomna och jag vill att det ska kännas lärorikt och roligt att gå kurs hos mig. För mig är det betydelsefullt att Ni får med Er lärorika övningar och tips som Ni känner att Ni har nytta av i Ert liv tillsammans med Er hund.


Varmt välkomna att gå kurs hos mig!